неделя, 9 февруари 2014 г.

Фентъзи Приказки



Автор: Lady Pol The Beloved
Издател: Гаяна
Година: 2013
Стр: 180
Цена: 10 лв

Поли от Русе е един много, много хубав човек. Оставам с впечатлението, че Русе е град на доста пишещи и четящи хора. Ще ви представя дебютната й (ако не се лъжа) книга - Фентъзи Приказки. Това е сборниче със седем разказа, което е двулицево и билингва - половината книжка е разказите на български, половината на английски. Издателството отново е на Явор Цанев - "Гаяна".

Разкази, вдъхновени от приказки, хубава музика и дори компютърни игри :-) Истории за принцове и принцеси, за фантастични същества, смели воини, чутовни битки, истории за приятелство и любов. За легенди, митове, саможертва и тъга.

1. Пътеки - един мъж и две жени. И отношенията им. Мъж - воин, рицар, другар, брат, любим и баща. Легенда.
2. В мрака - братче и сестриче, самички в нощната гора. Може да се случи всичко.
3. Истории от таверната - смелите и доблестни воини също са хора! Не става само да размахваш меча, да се биеш с кого ли не и да трепеш чудовища. Имаш нужда от почивка, питие, жена.
4. Морската песен - морето може да е добро, но може и да е страховито. Дълбините му крият безброй тайни и понякога, за да те пусне трябва да платиш висока цена.
5. Русалката - красива, тъжна и покоряваща приказка.
6. Прероден - вече съм говорил за този разказ, публикуван във втори брой на сп. Дракус. Още тогава ми хареса, макар някои моменти да ми бяха противоречиви. Сега обаче след като го прочетох отново мога да твърдя, че това е любимият ми разказ в сборника.
7. Платното - красива история за художник, съвременен Пигмалион. Болезнена... ала с щастлив край.

Определено Поли пише добре, пише хубаво, увлекателно, разказва чудесни приказни истории - в това се убедих. Но нещото, което ми хареса най-много и ми направи най-приятно впечатление бе, че тези истории бяха написани и разказани с истински ентусиазъм, с много жар и без съмнение авторката е вложила в тях сърце и душа, и много любов. Сериозно.

Ако не се лъжа, сборничето е с изчерпан тираж, но питайте авторката или Явор във фейса, току-виж изскочила бройка.

И, ако не сте видели - отново да се похваля с автографа си. Изпипан, дълъг, подробен, сърдечен, написан с красив почерк и забележете: печат с червен восък и монограм на Поли. Все предпоставки за качество, стил и класа, които Поли притежава несъмнено:


1 коментар:

  1. Когато един автор влага сърце и душа в творбите си, заслужава да получи точно такова ревю. Отлична работа! Веднага прибавям книгата в списъка си с желани подаръци : )

    ОтговорИзтриване