сряда, 31 декември 2014 г.

2014-а



Беше нелека година в различни аспекти, но поне в литературен план не мога да се оплача. Нека резюмирам:

1. Прочетените заглавия през годината, които ми харесаха най-много:



2. Публикациите



Тази година публикуваха четири мои различни творби на четири различни места:

- Във втори брой на сп. Дракус можете да прочетете хорър-фентъзито "Наемник". Нещо се е случило в Кауен, трагедия, оставила брат и сестра сираци. Децата отиват с молба при Леотур, най-известния и страховит наемник в града. При Леотур молби не работят, само пари, но платите ли му, е готов да се изправи и срещу самият дявол...
- В "Мечове в морето", третият сборник от серията "Мечове" на НКФХ можете да прочетете постапокалиптиката "Водният град". Джеси е мрачен герой в мрачен свят от близкото бъдеще, доста голяма част от който е под водата. Джеси е на мисия в родния си град, където трябва да открие лек срещу ужасната болест, върлуваща в световен мащаб. Той е корав мъж, но препятствията пред него са много и така силни, че цялото му тяло и душа ще бъдат подложени на изпитание.
- "Вдъхновени от Краля" - сборникът с наградените разкази от конкурса вече е факт! Моето участие е с творба, вдъхновена от любимия ми роман на Кинг - "Гняв" и е озаглавена "Априлска жътва". Вече е април, зимата си отива и пролетта настъпва с пълна пара, понесла дъждове на крилете си и загатваща за лятото, което идва след нея. Спокойствието на едно градче в Щатите ще бъде разрушено от двама младежи, учещи в местната гимназия "Амарант". Шестнадесетгодишните Карл Джаксън и Деймън Грейс тренират всеки ден от месеци, за да изживеят звездния си миг, който наближава... Какво може да се случи, когато главните действащи лица са тийнейджъри с бушуващи хормони, ядосани на целия свят? Когато са момчета, тормозени от малки? Когато имат за кумири демони и живеят в "страната на неограничените възможности"? Отговорът е само един - всичко. За поръчки - пишете на имейл gaiana@abv.bg или dracus@abv.bg.
- И накрая - в третия брой на сборника "Призвание Герой" участвам и аз, с първата си книга-игра, озаглавена "Кладенецът". Понякога Злото е по-близо до нас, отколкото очакваме. Едно тринадесетгодишно момче ще трябва да премине през истински Ад, изпълнен с капани и кошмарни създания, за да спаси своята малка сестричка.

3. Книгата на английски



Седем мои разказа, преведени на английски (няколко от Човекът и няколко от дебютния ми сборник "Хоро от Гарвани") ще бъдат издадени до броени дни от американското издателство "Чук и наковалня", помещаващо се в Лас Вегас. Книгата ще бъде само в електронен формат, за Амазон. И в Щатите имало луди като нас тука - да живееш във Вегас и да направиш издателство, вместо казино, кръчма или бардак си иска топки. Книгата е прочетена, редактирана от издателя, има корица както виждате, анонсирана е на сайта на издателството, подписал съм договора, остава само да чакаме.

4. Наградите



Наградите са солта на творчеството, няма какво да се лъжем. Тази година са тринки, колкото бяха през миналата и 2007-а. Без съмнение най-ценната е "Златна Руна 2013" за "принос в развитието на фентъзи и хорър жанра в България" от НКФХ. В надпреварата за Еврокон 2014 в категорията "Най-добър български писател в областта на фантастиката" се класирах на второ място, а третата е отличие в конкурса за фентъзи на сп. Дракус за разказа "Наемник". Благодаря!

5. Лични книги и бъдещи проекти



Измина една година от издаването на Пустинния Скорпион и тиражът му за това време е преполовен. Изминаха и 2,5 години от издаването на Човекът, който обичаше Стивън Кинг и от него вече са останали има-няма стотина бройки. В момента работя над следващ сборник разкази, който ще е хорър и по обем ще е нещо горе-долу като предишните два. Живот и здраве, очаквайте го за Коледния панаир на книгата 2015. Весело посрещане на новата година! И дано е по-хубава от старата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар