вторник, 17 февруари 2015 г.

Челюсти



Автор: Питър Бенчли
Издател: Ибис
Година: 2014
Стр: 312
Цена: 14,90 лв

Гледали сте филма и смятате, че сте наясно със сюжета? Грешите. Прочетете книгата, за да се насладите на историята в пълния й блясък – с всички онези герои, интриги и ситуации, които не са намерили място в екранизацията на Стивън Спилбърг или пък са били променени до неузнаваемост.

Дръжте се, на пазара е ново издание на "Челюсти"! Култов роман, по който е заснет култов филм на Спилбърг, спечелил 3 оскара. За пръв път - пълното, нецензурирано издание, досега са излизали орязани версии. Историята за голямата бяла акула, впоследствие вдъхновила толкова други подобни филми и немалко хора да изучават морската бездна. Естествено, филмът има и продължения.

Всяко лято малкото курортно градче Амити се превръща в истински рай за летовниците. Но дали и тази година ще е така? Готови ли са жителите и гостите на града за сблъсъка със заплахата, дошла от дълбините? Що за мрачни тайни се крият зад безупречната фасада на привидно сплотеното градско общество… и дали чудовищният Левиатан ще се окаже единственото зло, което трябва да сразят?

Чудесен превод на Адриан Лазаровски, както винаги. Личат си познанията му за морските обитатели, и не само, от немалкото бележки под линия има какво да се научи. Да не забравяме и чудесно изпипано полиграфически издание - корица, оформление, хартия и т.н. Ибис не правят компромиси с качеството, както и трябва да бъде.

„Продуцентът се обърна към мен и ми заяви: „Филмът ще бъде стопроцентов приключенски трилър, с ясна и изчистена сюжетна линия, затова искаме да махнеш всичко излишно – любовната интрига, онези неща за мафията… С две думи – всичко, което усложнява действието“. Тези от вас, които никога не са чели книгата и имат представа само от филма – ей, виждам ви как се мръщите и се питате: „Любовна интрига? Мафия? За какво говори той? Къде, по дяволите, е всичко това?“ Прочетете книгата, моля, и ще откриете сами.“

Само за ценители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар