понеделник, 3 януари 2011 г.

2010 в книги и факти

Първите дни на новата година са идеалното време да се направи равносметка на старата. Поемам щафетата от Бла, за да споделя с вас кои бяха най-интересните книги и събития, свързани с мен през изминалата година.

1. Ревюираните книги

През изминалата година ревюирах над 40 заглавия в блога си. Най-интересните и завладяващи от тях са точно дузина, по една за всеки месец от изминалата 2010-а и ви ги споделям тук със снимчица:



2. Реалити романите

Участвах в два от общо четирите реалити романа на радио София, а именно детското фентъзи "Стражите на съзвездие Пентаграм 2: Семената на Покварата" и мутренската реалия "Коварна Варна 3: Изгревът на Императорите". Не забравяйте, скъпи (по)читатели на радиожанра - всяка неделя от 15 до 17 часа може да слушате поредната глава от съответния роман на честота 94.5 MHz за територията на град София, а онлайн може да слушате отвсякъде на ето този адрес.

3. Четенето в Южния Парк

На 1 май в Южния Парк се събраха над 1600 души да четат в опит за поставяне на световен рекорд. Е, рекорда беше далеч (над 25 000), но на национално ниво това бе най-голямото постижение. Там бях и аз - с приятели от Конан клуба, от фен клуба на Хари Потър и с много други приятели, познати и просто четящи.



4. Наградата

На 24 май станах за втори път лауреат на Голямата награда от Националния литературен конкурс на Софийски университет и Фондация "Св. Климент Охридски". Бях изключително щастлив, че дублирах най-големия си литературен успех - предишния път беше през 2007-а, на първото издание на конкурса.



5. Таласъмия 2010

За пръв път се появих на десетите по ред празници в Стара Загора, провеждани ежегодно на Еньовден в края на юни. Останах изключително доволен от хората с които се събрахме - имаше хапване, пийване, много игри, стрелба с лък, агне на чеверме и като цяло весело прекарване и добро настроение в изобилие. Поздрави!



6. Метъл феста в Белене

По случай празниците на град Белене, които се провеждат в началото на септември от общината поканиха на центъра на града да свирят над 40 млади групи! Учениците-метъли се представиха страхотно, свирейки разнообразни стилове от 18:30 чак до 4:30 сутринта! Сред феновете им, които не се уплашиха от проливния дъжд бяха както пенсионери, така и малки сладури, чиято възраст в години не надвишаваше броя на пръстите на едната ръка:



7. Изненадата

С колеги писатели от НКФХ "Конан" се събрахме и решихме заедно да направим собствен проект, какъвто отдавна не е имало. Подготвили сме приятна изненада за всички любители на четенето. Каква, ще разберете в края на месеца...



А, и да не забравя. Въпросът ми е към колегите читатели и книжни блогъри Копо, Алвин и Цонко. Кои бяха заглавията, които ви направиха най-силно впечатление през изминалата година?

2 коментара: