сряда, 1 октомври 2014 г.

Сребърният СънАвтор: Нийл Геймън, Майкъл Рийвс, Малъри Рийвс
Издател: Pro Book
Година: 2014
Стр: 224
Цена: 12.99 лв

Поредната книжка на Нийл Геймън! Това е продължението на МеждуСвят, романчето, писано в съавторство с Майкъл Рийвс. Доколкото подразбрах, в това продължение не участва Геймън, язък. Дописано е от другия автор, Майкъл и щерката му Малъри. Аман от шуробажданащина, да ви кажа, среща се под път и над път - не само в политиката, не само в България.

След овладяването на способността да броди между различните измерения, Джоуи Харкър и неговите другари – борци за свободата на мултивселената МеждуСвят, имат нова мисия: да запазят мира между съперничещите си сили на вълшебството и на науката, които се опитват да контролират всички светове.

Когато непознатa на име Акейша някак проследява Джоуи до базата на МеждуСвят нещата се усложняват. Никой не знае коя е тя или откъде идва, нито откъде знае толкова много за МеждуСвят.

Опасности дебнат Джоуи и неговата мисия. Сред хората му има скрит предател и ако Джоуи таи някаква надежда за спасяването на МеждуСвят – мултивселената и успешния завършек на мисията, то той ще трябва да разчита на своята съобразителност. А много вероятно и на мистериозната Акейша Джоунс.

Романът става, особено ако сте се зарибили на историята на МеждуСвят и горите от нетърпение да разберете как продължава. Е, дуетът Майкъл-Малъри не е така добър като дуетът Геймън-Майкъл, но бива, не е зле. Книгата е четивна, интересна и се гълта за нула време, което за мен лично е показателно за качествата на една книга - ако вие предпочитате нещо трудно с препъни-камъни на всяко изречение, ваша воля. Най-кофтито в случая е, че историята и тук не свършва, краят е още по-отворен отколкото в предната книга. Остава само да чакаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар