понеделник, 4 май 2015 г.

Синьото Мънисто



Автор: Нели Цветкова
Издател: Гаяна
Година: 2015
Стр: 180

Нели Цветкова е един хубав човек от русенския край, който освен всичко друго умее и да пише. Хвърлете едно око на личния й блог - ще се убедите, че притежава и други таланти (аз лично много уважавам хората, които умеят да готвят, за вас не знам). Но, да преминем към литературната част.

"Синьото мънисто" е роман, и то фентъзи, от българските. Когато я получих, ме очакваше изненада - Нели изпраща книгата в подарък със синьо мънисто на връв, което да ползвате за разделител, готина идея. Издател, както може би сте забелязали, е вездесъщата Гаяна на Явор Цанев (посетихте ли страничката на Дракус?).

Малко от задната корица:

Представете си, че мъдреците са прави. Че съществува друг свят, който е нашият истински дом. Тук, на земята, сме гости. Идваме да се учим, да грешим, да изкупваме грешките си, а защо не и да се забавляваме? И така, живот след живот.

Романът разказва за група приятели, които се борят да спасят свой близък, попаднал в сивата мъгла между световете. Живял в България по време на византийското владичество, той се оплита в мрежа от любов, предателство и отмъщение. Попаднал в безизходна ситуация, на него ще му се наложи да чака 4 века, за да получи помощта на една млада жена...


Това приятно фентъзи ме впечатли най-вече с красивите любовни истории и добрите, интересни описания. Впечатление ми направи факта как различните герои в различните времена се превъплъщават в други хора, с други имена, а всъщност са си те самите. На моменти имаше шокиращо брутални неща (само за мене работа!), но няма да ви ги издавам, ще им се насладите сами. Книгата е първа от поредица, очаквайте още.

Други ревюта - при Коста и Ана.

Други книги от Нели:



Няма коментари:

Публикуване на коментар