четвъртък, 4 април 2013 г.

Когато Ангелите Подивеят



Автор: Андрея Илиев
Издател: Сиела
Година: 2008
Стр: 156
Цена: 9 лв

Андреята е без съмнение голям писател и досега съм правил ревюта на не една и две негови книги - Реваншът на Тангра, Когато един мъж е на колене, Сбогом Агата Кристи, Смъртта ще дойде боса. Тази книжка е от серията с криминално-екшънски уклон.

На междуселски път е заклан голям иманярски бос.
От паркинг на магистралата е отвлечено циганско момиче.
В затънтено село изчезва без вест, без кост Козаря.
Има ли нещо, което свързва тези случаи?


Подобно на други свои книги, тук Андреята заформя две паралелни сюжетни линии, разказани от първо лице - едната е добрият главен герой (бивш/настоящ полицай/детектив, често служещ си с недотам законни методи), а другата - лошият престъпник. Не се подлъгвайте, такова нещо като измамният чар на лошото момче съществува само в лековатите кримки и американските филми. Тук писателят разкрива една гадна/гнусна/грозна българска действителност, където в престъпленията няма и грам романтика. Хората извън закона са такива, каквито в действителност са - пълни изроди с изкривено съзнание, убийци и изнасилвачи, които не подлежат на превъзпитание, а единственото хубаво нещо, което може да вкарате в главите им е куршум с тъп връх.

Полицията е обявила за общонационално издирване бивш полицай. По следите му вече е екип от убийци на мафията, а във врата му диша мистериозен мъж с кама. Защо?

Ако досега не сте чели нещо от Андрея Илиев, препоръчвам ви горещо писателя. Каквото и да хванете от него, няма да сбъркате. Писанията му се четат бързо и гладко, притежава богат език и добър изказ, както и оригинален, неподражаем стил на писане. Какво повече ви трябва?

Събрани по стечение на обстоятелствата, двамина корави мъже ще преминат през огън и вода, за да стигнат до мистериозни серийни убийци и след шеметно преследване и невероятни обрати ще въздадат справедливост в един несъвършен свят...

Това е, нямам какво повече да кажа. Остава да потърся друга книга от тази серия на Андреята, която още не съм чел - "Да събудиш динозавър".

Няма коментари:

Публикуване на коментар