сряда, 13 май 2009 г.

Будистки Плаж



Автор: Васил Георгиев
Издател: Жанет 45
Формат: 130 Х 200
Година: 2008
Стр: 136
Цена: 6,80 лв

Друг автор, с който се запознахме на Южна Пролет. Васко е колоритна и ведра личност, веселяк и купонджия. Взе една от поощрителните награди на конкурса напълно заслужено, да не кажа, че заслужаваше и повече. Още помня първото ни засичане в асансьора на хотел "Тракия" в Хасково в девет и нещо сутринта, където той успя да ме разсмее истински, доверявайки ми как му влияе сутрешното кафе.
Това сборниче съдържа цели 25 разказа! Кратички, наистина, по 2-3 страници, което го прави бързо четивен. Внимание заслужават спечелилите награди "Любов" и "Черният Мъж", както и немалко други, като "Фрагменти от останалия живот", "Синдромът на Шурли", "Валя от кол-центъра", "Тръбите на Бога" и други. Личен и безспорен фаворит за мен е, естествено, "Писмо до Келвин Клайн" - разказът, който Васил прочете на представянето си в Зала "Хасково" в общината и буквално взриви аудиторията.
Ще кажете - е, ти няма как да пишеш критика за него, щото сте колеги и сте били там заедно, ала-бала. Ами, как да съм критично настроен към човек, с който в 3 през нощта си разменяме дебютните книги, и двамата на висок градус, а в моя екземпляр се мъдри ей това посвещение от автора:

Няма коментари:

Публикуване на коментар