събота, 1 октомври 2016 г.

1 ГодинаДнес е 1 октомври 2016, и се навършва точно 1 година от смъртта на един голям, велик мъж - писател, преводач, рок-журналист, вдъхновител и брат - Адриан Лазаровски. Някои хора се правят, че са го забравили, но не и ние. Липсата на това име се усеща по-силно от всякога, и не само в Horror Writers Club "LAZARUS", инициативата, която кръстихме на негово име.

Днес ще ви покажа само корицата на книгата с негови хорър-разкази, която ще излезе след 2 месеца за Коледния панаир на книгата в НДК - естествено, от вездесъщото Gaiana book&art studio в колекция Dracus. Благодаря на Явор Цанев за съдействието, благодаря и на Христиана Лазаровска, сестрата на Адриан за разбирането. Ще видите тази книга в колекция Дракус съвсем скоро, и не забравяйте, помнете този голям човек. Сборникът съдържа ВСИЧКИ разкази на Адриан, публикувани във вестници, списания, сборници и алманаси, както и съдържа творби, които досега не сте чели от него.

Нека тази книга пази във вас спомена за личността, направила без съмнение най-много за популяризирането на литературата на ужаса в България. И нека тази книга бъде символ на това, че добрите хора, добрите професионалисти и добрите писатели могат да бъдат едно неделимо цяло.

Почивай в мир, братко. Някой ден ще се срещнем на полянката в края на пътя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар