четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Призвание Герой 1Автор: Ал Торо, Питър Вейл, Нол Келдън, Сикамор Брайт
Издател: Сдружение Книги-Игри
Година: 2012
Стр: 256
Цена: 11.99 лв

Нова порция книги-игри! Запознайте се с първи брой на Призвание Герой, сборникът, съдържащ в себе си по три различни книги-игри от български автори. Миналата година излезе и втори брой, а до месец ще види бял свят и третия, в който участвам дори и аз, с първия си опит в интерактивния жанр. Издателите са големи ентусиасти, по панаири и събития щандът им вечно е пълен с хора, интересуващите се от (да бъдем честни!) изживяващия своя ренесанс жанр, наречен книга-игра, бил нещо култово за толкова хора преди 15-20 години, са немалко... Е, доколкото е възможно в страна като България, де. Освен призванията издават и други книжки като Съновидение, ще има и други.

Но да не дрънкам много-много, а да ви представя историите:

1. Ал Торо - Зомбокалипсис: много, много готина и сладурска история! Идеята е, че в София се появяват зомбита, а в точно този момент ти се намираш в мола на Стамболийски. В зависимост героят ти дали е мъж или жена има различни характеристика, както и на колко е години. Може да се играе и от двама души. Харесах и очаквам продължение, авторът определено има и готино чувство за хумор. Любим момент - "Ако си жена, извади 1 точка Шофиране... Хайде, усмихни се!"
2. Питър Вейл и Нол Келдън - Зарево над Кордоба: сигурно историята, която харесах най-много в сборника, дори повече от Зомбокалипсиса май. Исторически екшън, действието се развива през XIII в. Героят ти е българин, изпратен на мисия от цар Иван Асен II в Кордоба, Испания, тогава важен център под господството на маврите. Реконкистата е в разгара си, кастилците в обединение с останалите северни християнски кралства отвоюват обратно иберийските земи, малко по малко, стигат до Кордоба, където си и ти... и внезапно се озоваваш във врящия казан на война. Щом това ми хареса много, а исторически сюжети мразя, смятайте. В трети брой на Призвание Герой ще има продължение на тази история. Як екшън, и не само.
3. Сикамор Брайт - Падението на Мрак: хубава история, също ми допадна. Ти си ефрейтора Мандрейк, който обикаля през нощта в града Мрак, обсаден от отцепника Непокор. Имаш много малко време, за да обиколиш нужните места из града и да събереш информация за заговора, подготвян отвътре. Заговор, който стига до най-високите етажи на властта...

Минус - пропусната е номерацията на броя страници в книгата.

Ако сте фенове на книгите-игри - посегнете смело към Призвание Герой! И се гответе в очакване на трети брой...

Няма коментари:

Публикуване на коментар