събота, 29 декември 2012 г.

Книжна 2012

И така, подобно на всеки уважаващ себе си книжен блогър и спазвайки неписаната традиция, нека кажа няколко думи за изминалата 2012 в книги.

Смея да заявя, че годината беше много добра откъм заглавия. Излязоха доста книги и много от тях бяха чудесни. Аз лично успях да прочета 42 книги този път. Вижда се една хубава тенденция, която набира сила - хората да четат и да посягат все повече към български автори, немалко родни творци да пускат учудващо добри заглавия, да се появяват от нищото уникални неща и четящите и коментиращите да се множат бавно, но сигурно. Не вярвам да съм се подвел - все пак и най-доброто, и най-лошото което четох през годината беше все от наши хора, българи.

Да кажа по-конкретно някоя и друга дума обаче.

1. Български заглавия, които ми грабнаха вниманието:2. Преводни заглавия, които си заслужават:3. Чудесни, ала за жалост изчерпани на хартия:4. Най-добрата книга за годината:5. Най-лошата книга за годината:6. Списание "Дракус"

На пазара се появи ново списание за фантастика, фентъзи, хорър и прочее! Това е супер! Изданието е от Русе, засега има излезли 3 броя, което го прави направо редовно издание - веднъж на всеки 2-3 месеца. Ако ви попадне пред взора, не се колебайте.7. Човекът, който обичаше Стивън КингВ края на май излезе новият ми сборник разкази. За седем месеца две трети от тиража вече достигнаха до читателите, а останалата една трета все още може да се намери в повечето книжарници и големите вериги. Приятно четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар